Feestzaal Decoratie

Decoratie van feestzalen voor ieders budget!

Feestzaal decorateur

Wanneer je een feest organiseert wil je uiteraard dat jouw gasten zich direct welkom voelen op jouw feest. Maar hoe behaal je het gewenste resultaat?
Het decoreren van een feestlocatie is absoluut een vak op zich. Er is veel creativiteit, kennis en ervaring nodig om de juiste sfeer neer te zetten en om het beoogde doel te bereiken. Het kan, zeker in de organisatie van grotere feesten of evenementen, daarom raadzaam zijn om gebruik te maken van een decorateur.

Feestzaal decorateur: een professional met passie

Een professionele decorateur – ook wel (event)stylist genoemd – is in staat om op een subtiele manier een bepaalde toon, visie of boodschap aan de gasten over te brengen.
Hierbij houdt hij/zij rekening met de locatie, het aantal gasten, het doel van het event en de gewenste uitstraling.
Om van tevoren een duidelijk beeld van de sfeer te krijgen, werkt een goede decorateur met plattegronden, moodboards en of 3D-visuals.

De eventstylist weet het zogeheten ‘WOW-effect’ bij de gast op te roepen en kruipt hierbij in de huid van de gast. De belevingswereld van de doelgroep staat centraal. Met behulp van een goed doordachte aankleding worden andere elementen ook anders ervaren. Met de juiste sfeer klinkt de muziek nu eenmaal lekkerder en smaakt het eten nóg beter…

feestzaal decorateur

Advies op gebied van verlichting en bloemdecoraties

De decorateur kan adviseren en keuzes maken op het gebied van verlichting en bloemdecoraties.
Wat betreft eerstgenoemde is de expertise van een stylist gewenst om o.a. met de volgende dingen rekening te houden:
– de aandacht op de juiste plek en accenten te vestigen;
– zorgen dat gasten niet verblind worden door slecht gekozen verlichting;
– het vermijden van schaduwvorming;
– het optisch vergroten c.q. verkleinen van de feestruimte;
– zorg dragen voor voldoende (praktisch) werklicht bij plaatsen als bar en garderobe.
Het kiezen van de juiste verlichting is een specialistisch vakgebied. Een goede samenwerking met professionele geluidstechnici is in dezen zeker aan te bevelen.

Op het gebied van bloemdecoraties is een goede decorateur van belang in de keuze voor de juiste plant- en bloemsoorten. Niet elke soort is immers geschikt; er dient rekening gehouden te worden met zaken als weer, seizoen en allergieën. Ten slotte dient er ook rekening gehouden te worden met geurarme soorten. Te sterke geuren kunnen als hinderlijk worden ervaren, zeker in combinatie met eten en drank.

feestzaal decorateur 1

Goede voorbereiding en communicatie

Het is van belang om tijdig te beginnen met de planning en organisatie van de aankleding. Op deze wijze kan er adequaat worden ingespeeld op de wensen en behoeften van de klant en kunnen eventuele onvoorziene zaken en/of wijzigingen op tijd worden doorgevoerd.
Met een plattegrond van de locatie kan een decorateur van tevoren aan de slag om plaatsing van middelen exact aan te duiden. Bij levering kan vervolgens meteen aan de slag worden gegaan.

Er zullen veelal meerdere partijen betrokken zijn in de organisatie van een feest. Denk aan de (locatie)eigenaar, de eventuele verhuurder, een cateraar, DJ, enzovoorts. Regelmatig overleg is dan ook absoluut genoodzaakt.

Een goede en heldere communicatie is essentieel in de samenwerking met een decorateur.

 

Veiligheid

Als laatste, maar allerminst onbelangrijk, zal een goede eventstylist oog hebben voor de veiligheid van de gasten. Keuzes worden hierop afgestemd en gekozen objecten zullen stevig en stabiel zijn, brandveilig/brandvertragend, vrij zijn van scherpe randen, geen losliggende kabels bevatten, geen (gevaarlijke) warmte vormen (denk hierbij aan verlichting en apparatuur).

Het is inmiddels duidelijk dat er bij de styling van een feest het nodige komt kijken en dat er met veel zaken rekening gehouden dient te worden. Een feestzaal decorateur is dan ook in veel gevallen een onmisbare factor.

Gratis Offerte Feestzaal Decoratie

Ga voor een feest zonder zorgen!

Laat de inrichting aan ons over!
Hier invullen

Feestzaaldecoratie. be

Powered by

DECORATIE  VAN FEESTZALEN

VOOR IEDERS BUDGET!

info@feestzaaldecoratie.be